shibaboek@gmail.com – +316 103 978 98

De Shiba

Het is 2016 wanneer Irma Jansen-Melskens en Marjolein Peeters de handen ineen slaan en een begin maken aan het schrijven van “De Shiba”. Gemotiveerd door hun eigen liefde voor en kennis van het ras ontstaat er een prachtig boek dat eind 2017 van de drukpers rolt en zeer goed wordt ontvangen door Shiba liefhebbers.

Behalve de voor de hand liggende onderwerpen zoals de geschiedenis van het ras, het karakter, opvoeding, verzorging en een beschrijving van de rasstandaard is er ook ruimte gecreëerd voor onderwerpen zoals kleurvererving, succesvolle Shiba’s in Nederland, gezondheid, Shiba’s in de hondensport en kenmerken van hun lichaamstaal. Behalve de rasspecifieke details die zijn verwerkt in “De Shiba” vindt de nieuwbakken eigenaar er ook tips en adviezen over zaken op voor alle (jonge) honden van toepassing zijn, zoals zindelijkheidstraining, de voor- en nadelen van castratie, vachtverzorging en meer. De schrijfstijl maakt de informatie in dit boek makkelijk toegankelijk en duidelijk.

Voor fokkers is het mogelijk het boek tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen voor hun pupkopers. Informeer naar de mogelijkheden via shibaboek@gmail.com.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Proloog

Uiterlijk en uitstraling

Geschiedenis

Gezondheid

Handleiding

Verzorging

Over puppies

Fokkers en fokken

Naar een tentoonstelling

Bronnen

Over de auteurs

Dankwoord

De Shiba’s in dit boek

Recensies

Recensies

“Een waarheidsgetrouw boek, ondersteund mede door wetenschappelijke onderzoeken, geschreven in een klare taal met hier en daar een humoristisch toontje en geïllustreerd met prachtige foto’s. Aanrader!”
Mino Shiba - Jan Coppens
Bea Brisson
Shiba fokker en keurmeester
“Een Japans gezegde: ‘Leven zonder je in te zetten is als met lege handen terug komen uit een diamantmijn zonder diamant’. Dat kun je zeker niet zeggen voor de schrijvers van ‘De Shiba’, dit boek is een diamant in de Shiba wereld.”
San In Shiba - Jan Coppens
Annette Wijnsouw
Keurmeester en voorzitter Nippon Inu
“De Shiba” is een prima basis voor eigenaren die binnenkort hun eerste Shiba willen verwelkomen in het gezin, maar ook voor doorgewinterde kynologen die meer willen leren over dit bijzondere ras of het boek als naslagwerk willen bezitten.”
Kawakami Ken - Jan Coppens
Manon van Penderen
Redactrice Dogzine Magazine

Klantrecensies

Jasmina V.
Jasmina V.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

We hebben dit boek gekocht in afwachting tot we een pupje hebben. En om zo wat meer te weten te komen van de shiba..omdat we op het internet alleen maar dezelfde info tegen kwamen ! Dit boek in een paar dagen uitgelezen. We hebben uit dit boek heel veel nuttige informatie gelezen. Kortom voor alle mensen die een shiba wil kopen of nuttige info nodig heeft raad ik dit boek aan om te lezen !! 🙂
Dit is echt een top boek !!

5 maanden geleden
Natasja De Laet
Natasja De Laet
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Top

6 maanden geleden
Marissa
Marissa
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Een prachtige verzameling van versnipperde dan wel lastig te vinden informatie over het ras! Wij hebben dit boek aangeschaft ter verdieping in de Shiba en de voorbereiding op de zoektocht naar een Shiba. Het is zeker een aanrader voor anderen die geïnteresseerd zijn in het ras.

8 maanden geleden
.